• Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Realiseer jouw droomhuis

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Alles om de hoek

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Duurzaam zelfbouwen

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Tussen stad en land

Zelfbouwen

Zelfbouwen

Wonen in een huis dat helemaal naar eigen wens is ontworpen. Bij De Zaanse Eilanden is het mogelijk. Bij zelfbouw ben jij de opdrachtgever en heb je alle vrijheid om, binnen gestelde randvoorwaarden, jouw eigen woning te realiseren. Je bepaalt zelf de grootte van de woning, hoe de voorgevel eruitziet, waar de keuken komt. Zelfbouw is leuk en uitdagend, maar het vergt wel de nodige tijd. En op momenten kan het knap ingewikkeld zijn, dus laat je daarin goed adviseren en ondersteunen.

Lijkt zelfbouw je wat? Dan leggen we je graag uit hoe het werkt aan de hand van 10 stappen. In twee andere filmpjes vertellen toekomstige bewoners van het eerste eiland Zaanse Eiland over zelfbouw en hun eigen Zaanse droomhuis.

stap 09 a9080a9f6b36ee6ea0972cd15a0a5be1  Filmpje DZE12  Filmje DZE

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Handboek zelfbouwen

Het zelf ontwerpen en/of bouwen van je eigen droom huis is een unieke en uitdagende kans. Download hier het handboek voor zelfbouwen om meer duidelijk te krijgen in het proces van zelfbouwen.

Inspiratie

Architecten uit Zaanstad en omgeving zijn vrijblijvend gevraagd een schetsontwerp te maken voor een kavel op De Zaanse Eilanden. Deze ontwerpen vormen inspiratie voor de zelfbouwers. Je krijgt een gevoel wat er mogelijk is en wat de sfeer hier straks kan worden. Bekijk hieronder alle schetsontwerpen.

Zelfbouwen
 
 • Mens als Maat

  Info | Beeld | PDF

  Er is veel mogelijk op de Zaanse Eilanden!

  De opgave is een mooie woning te maken met aan de straatzijde de entree, een parkeerplaats en liefst ook nog een woonkeuken.  Hoe smaller de kavel, hoe groter die uitdaging. Maar juist dit soort lastige opgaven leiden tot vernuftige oplossingen!

  Mens als Maat heeft op eiland 1 inmiddels drie woningen ontworpen waarvan er één al is opgeleverd. Van de andere twee start de bouw in september 2017.
  De huizen zijn totaal verschillend, zo ook de opdrachtgevers. Elk benutten ze op hun eigen manier maximaal de aanwezige kwaliteit van de Zaanse Eilanden wat betreft ruimte, zon, daglicht en parkeren.

  Het doel is om u op ideeën te brengen hoe u straks wilt wonen en hoe uw droomhuis er uit moet gaan zien!

  Mens als Maat helpt u graag om uw droomhuis te realiseren binnen uw budget en met het maken van alle keuzes tijdens het ontwerptraject. Daarnaast denken we graag mee om uw huis ook al voor te bereiden op veranderingen in uw woonwensen in de toekomst; bijvoorbeeld als uw kinderen het huis uit gaan of wat meer zelfstandig thuis willen gaan wonen.

  Mens als Maat kan u het hele traject begeleiden van ontwerp tot en met de oplevering.


  Rogier Groeneveld
  architect BNA
  architectenbureau Mens Als Maat

  Admiraal de Ruijterweg 82-II
  1056 GN Amsterdam
  0628541023
  www.MensalsMaat.nl
  Info@mensalsmaat.nl

 • NOORDWESTZES ONTWERPERS BV

  Info | Beeld | PDF

  Een nieuw huis op de Zaanse Eilanden?

  Het begint allemaal met uw idee om een stuk grond te kopen en daarop uw eigen huis te willen (laten) bouwen. U zelf, uw ideeën, uw wensen zijn onze inspiratie. Aangevuld met ons vakmanschap ontstaat dan in samenspraak - schijnbaar als van zelf - uw gedroomde realiteit. Architecten en ontwerpers weten als geen ander dat één mooi beeld meer zegt dan duizend woorden. Echter zonder uw idee blijft het bij alleen dat ene mooie plaatje.

  Een nieuwe opgave begint met een frisse kijk. Een goede opdrachtgever haalt het meest uit zijn ontwerper. 'Interactie' en 'plezier' zijn dan ook de sleutelwoorden. Wij werken graag samen met u als opdrachtgever, stap voor stap, naar een optimaal eindresultaat. Hoewel functionele eisen in het proces een belangrijke rol spelen, zijn we ook op zoek naar het plezier. Niet alleen tijdens het werk, maar vooral het eindresultaat moet plezier uitstralen. Wanneer een ontwerp met plezier gemaakt is, is dit aan het resultaat af te zien. Je kunt er alleen dat uithalen wat je er in gestopt hebt. U als opdrachtgever zal dit plezier herkennen en er dan ook graag gebruik van zal maken.

  En daar gaat het om!

  Ook uw ideeën en wensen zetten wij met veel plezier om in aantrekkelijke en helder plan.

  NOORDWESTZES ONTWERPERS BV

  Niko Hoebe Ontwerpers BV
  0031 (0)72 850 28 00 / 0031 (0) 655777316
  info@nikohoebe.nl
  www.notonly.nl

  Contactpersoon:
  Niko Hoebe

   

 • HenNK architectuur

  Info | Beeld | PDF

  H&NK  is een Zaans bureau voor architectuur en interieurarchitectuur; we zijn ontwerpers met een voorliefde voor nuchtere oplossingen en zijn gevestigd op het Hembrug.

  Bij alles wat we bedenken staat de mens centraal, ook u als toekomstige gebruiker. We vertalen uw wensen in een ontwerp waarin budget, functionaliteit, duurzaamheid en ruimtelijke beleving een belangrijke rol spelen. Let wel, úw beleving, want wij ontwerpen voor u en niet voor onszelf.

  H&NK is een van de initiatiefnemers van Het Nieuwe Zaanse Huis; een betaalbaar en ecologisch huis in Zaanse stijl. De woningen zijn energieneutraal en toegankelijk voor starters op de woningmarkt. Voor de Zaanse Eilanden tekenden wij een voorbeeldhuis en enkele concept-plannen met begroting.

  Eén daarvan staat straks op het eerste eiland: een huis dat duurzaam is in materiaal en energieverbruik en onderhoudsarm is. Ook dit is een Zaans huis dat past in deze tijd.

  U bent van harte welkom de voorbeelden vrijblijvend te komen bekijken en met ons uw wensen door te spreken. Graag tot ziens!

  H&NK architectuur en interieurarchitectuur

  www.HenNK.nl

  info@HenNK.nl

 • Christina Fuchs architect

  Info | Beeld | PDF

  Twee lofts en een tuinatelier

  Het tuin-atelier ligt gelijkvloers op de begane grond. U woont over de volle breedte aan de tuin, op het brede terras zelfs in de tuin. De werk-/logeerruimte kijkt uit over het binnenpad. Het appartement kan eenvoudig (rolstoel)toegankelijk worden gemaakt.

  De lofts bereikt u via een eigen trap. De loft heeft een hoge kap waardoor de compacte ruimte groots, vrij en ruim voelt. De woon-/leefruimte heeft een breed balkon met uitzicht op de tuin. Als optie kunt u op de entresol werken, slapen, spelen, ontspannen, en naar de sterren kijken....

  3 appartementen op één kavel

  U woont met twee andere eigenaren in één gebouw. Iedere eigenaar heeft een eigen voordeur aan het binnenpad.

  Geïnteresseerd?
  Meld je vóór 31 oktober aan bij
  cf@christinafuchs.nl
  www.christinafuchs.nl

 • Jan Bochmann Architecten

  Info | Beeld | PDF

  Bent u op zoek naar een architect die goed naar uw wensen luistert, creatieve oplossingen aandraagt en samen met u de mooiste woning van Zaandam uitwerkt? Architect Jan Bochmann uit Amsterdam heeft ruime ervaringen met particuliere klanten en denkt graag met u mee.

  Het bureau heeft in de afgelopen jaren diverse spraakmakende zelfbouwwoningen gerealiseerd zoals een landelijk houten woonhuis aan het water, betaalbare tussenwoningen met verrassende interieurs of een klassieke en duurzame villa. Bekijk de website www.janbochmann.nl voor deze unieke woonhuizen.

  Jan Bochmann werkt graag samen met diverse aannemers uit de regio Zaandam en kan al in de beginfase de totale kosten van uw woning in kaart brengen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  U kunt graag contact opnemen met Jan Bochmann voor een kennismaking en een vrijblijvend gesprek over uw droomhuis.

  06-28361754
  info@janbochmann.nl
  www.janbochmann.nl

 • ARTOMIC

  Info | Beeld | PDF

  Zelf bouwen betekent zelf beslissen. Artomic helpt graag jouw droomhuis werkelijkheid te maken. We ontwerpen een Zaanse woning op maat, die net zo eigen is als jijzelf. Hierbij houden we de bouwkosten en het proces nauwlettend in de gaten. Bij de uitwerking en realisatie wordt op de kleinste details gelet.

  Een smal, breed, hoog of diep huis? Veel slaapkamers of een grote woonkamer? Een rijtjeswoning, (half) vrijstaand of misschien een twee-onder-één kap? De Zaanse Eilanden biedt meer mogelijkheden dan je misschien zou denken.

  Op onze website staan vast een aantal voorbeelden om een eerste idee te krijgen.

  ARTOMIC
  Sanne (m) Janssen Groesbeek, architect bna
  Haagwinde 32
  1391 XV Abcoude
  06 4444 0127
  www.artomic.nl
  info@artomic.nl

 • Hein Kruiswijk

  Info | Beeld | PDF

  Schetsontwerp woning voor de Zaanse Eilanden
  thema: HOUTLOODS

  Inspiratie: De houtloodsen zoals die vroeger in de Zaanstreek stonden, onder meer op de lokatie van De Zaanse Eilanden.

  De typerende vorm van de kopgevels van deze loodsen is verwerkt in het aanzicht van de woning.

  Het opengewerkte beschot komt terug als houten vliesgevel. Ter plaatse van het overdekte dakterras wordt hiermee een beschutte buitenruimte gecreëerd.

  Hein Kruiswijk, Bouwkundige
  Wilhelminastraat 4
  1541 GN  Koog aan de Zaan
  075-6145528

  E-mail: hein@heinkruiswijk.com
  Website: www.heinkruiswijk.com

 • ExS Architects

  Info | Beeld | PDF

  ExS is a team of architects, agriculture engineers and passionate technicians that combine greek and dutch education and experience on architecture, urban design, landscape design, objects design and eco-material design.

  Main interests and activities include Urban Agriculture, Cladding and articulated systems with Eco-materials and recycling materials, various forms of community and collective housing  and participatory design.

  ExS associates are awarded with numerous design awards and have extensively exhibited their work.

  ExS Architects
  Westzeedijk 399
  3024EK Rotterdam
  T. 010 340 0064
  M. 0644680834

  E-mail: welcome@exsarchitects.com
  www.exsarchitects.com

 • Sponge

  Info | Beeld | PDF

  Graag verwezenlijk ik samen met u uw droomhuis en ontzorg u in het proces waar u dit wenst. In mijn visie is een goed ontwerp meer dan een tekening van een bijzonder object. De plaats waar je leeft moet bij uitstek voldoen aan persoonlijke wensen op het gebied van functionaliteit en esthetiek. Ik stel deze persoonlijke componenten bij het ontwerpen van een toekomstbestendig woonhuis centraal. Ik luister, denk mee over oplossingen en begeleid naar wens alle stappen van het ontwerp- en bouwproces. Ik vraag u naar uw leefwijze en wensen. Ook de kwaliteiten van uw kavel analyseer ik en vervlecht deze in het ontwerp. Beleving van de natuur, duurzaamheid, sociale interactie en individualiteit zijn terugkerende thema's in mijn ontwerpen. Een kennismakingsgesprek is uiteraard kosteloos.

  Björn van Rheenen leeft met zijn vrouw en twee kinderen in Zaandam, is sinds 2003 zelfstandig architect, hogeschooldocent voor duurzame bouwkunde en actief lid van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

  BJÖRN  VAN RHEENEN
  SPONGE, ARCHITECTS
  TEL:  +31 (0)20 4223711

  MAIL@SPONGE.NL
  WWW.SPONGE.NL

 • 351 Design Studio

  Info | Beeld | PDF

  Wij realiseren hoogwaardige architectuur door de ontwikkeling krachtige en innovatieve concepten. Ons doel is het ontwikkelen van het ultieme ontwerp dat naadloos aansluit op de specifieke vragen en behoeften van de opdrachtgever. De kunst hierbij is, luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en dit vervolgens vertalen naar een uniek en passend ontwerp. Met de volgende sleutelwoorden beschrijven wij onze filosofie; duurzaamheid, identiteit, rationaliteit, innovatie en interactie. Het onmogelijke mogelijk maken en durven om grensverleggende oplossingen te bieden buiten de bestaande kaders is onze visie.

  351 Design Studio zal samen met u in een vrijblijvend kennismakingsgesprek nagaan wat uw specifieke wensen zijn, welke eisen er gesteld worden door de omgeving of overheid en wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget.

  351 Design Studio
  06-41012300
  info@351design.com
  http://351design.com

 • MOPET architecten

  Info | Beeld | PDF

  Voor De Zaanse Eilanden bedachten we deze stoere, sexy voorbeeldwoning.

  Met het gasbetonnen constructiesysteem bouw je snel en voordelig een energiezuinige woning. De duurzame gevels van aluminium en glas zijn onderhoudsarm en hoef je nooit te schilderen.

  De ontwerpen van MOPET zijn telkens uniek en doordacht. Met een ervaren team helpen we graag om jullie droomhuis te realiseren.

  MOPET architecten
  www.mopet.nl
  post@mopet.nl
  020-3792711

 • ARCHITECTBNA.NL

  Info | Beeld | PDF

  Hollandse Nieuwe - Maximaal zon en licht in huis!

  Is het uw droom om een Hollandse Nieuwe te bouwen? Dan willen wij graag onze passie voor architectuur met u delen. Wij ontwerpen huizen die helemaal passen bij de persoonlijke levensstijl van de bewoners. Uw wensen komen dus uitgebreid aan bod en we verwerken deze in een unieke Hollandse Nieuwe. Wij willen graag met u kennismaken! Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak waarin we kijken naar de mogelijkheden!

  Hans Oudendorp MArch BNA, ir. Michiel Markus en ir. Reijer Bets.

  Architecten Hans Oudendorp, Michiel Markus en Reijer Bets hebben met hun team inmiddels veel ervaring in het ontwerpen van particulier gebouwde huizen.
  Bekijk onze ontwerpen op www.architectbna.nl.

  ARCHITECTBNA.NL kenmerken:

  • Maximaal zon en licht in huis
  • Ontwerpen op persoonlijke levensstijl
  • Volledige bouwbegeleiding
  • Scherpe budgettering

  meer weten over de Hollandse Nieuwe? Bekijk onze ontwerpwinkel op www.architectbna.nl.

  ARCHITECTBNA.NL
  J.O. Vaillantlaan 50a
  1086 ZA Amsterdam
  020-6241644
  www.architectbna.nl

 • BOA VOF

  Info | Beeld | PDF

  Als Zaans architectenbureau zijn wij helemaal thuis in het Zaanse bouwen. Vele woonhuizen in en rond de Zaanstreek zijn door BOA ontworpen en gebouwd. Wij kennen de geschiedenis van de Zaanse bouw en grijpen daar in meer of mindere mate op terug, afhankelijk van de wensen van de klant. Het vinden van een eigentijdse vertaling daarvan, in samenhang met de ideeën van de opdrachtgever is een uitdagend proces waarbij klant en architect elkaar wederzijds kunnen inspireren.

  BOA streeft naar ontwerpen op maat voor de gebruiker en passend in de omgeving waarin ze worden gerealiseerd. Voor ons bureau zijn duurzaamheid en oog voor detail belangrijke waarden.

  Graag nodigen wij u uit om in een vrijblijvend oriëntatiegesprek de mogelijkheden voor uw huis op De Zaanse Eilanden te bespreken.

  Victor Veerman architect
  Bert Neelen bouwkundig ontwerper en adviseur

  BOA VOF
  Dorpsstraat 995C
  1566 JD Assendelft
  T: 075 - 687 53 38
  F: 075 – 657 14 31
  E: info@boabouwtek.nl                  
  I: www.boabouwtek.nl

 • Hansen Wessels Architecten

  Info | Beeld | PDF

  Wij zijn een architectenbureau dat zich vooral richt op (collectieve) particuliere bouwprojecten. Gezamenlijk met de opdrachtgever wordt een ontwerp tot in detail gemaakt. De wensen van de opdrachtgever worden vertaald in een uniek ruimtelijk ontwerp, waarbij de kwaliteiten van de omgeving, zoals uitzicht en daglicht ten volste benut worden. Bouwvolume, constructie, gevels, het interieur en materialisatie worden in harmonie met elkaar ontworpen, waarbij alle aspecten bijdragen aan een prettige, architectonisch doordachte leefomgeving.

  Wij hanteren een unieke en uitgekiende bouwmethode, gebaseerd op de Duitse standaard. Onze hedendaagse manier van werken stroomlijnt het bouwproces en verslankt het standaard kostenmodel. Dankzij onze werkmethode waarbij wij zelf de diverse betrokken uitvoerende partijen aansturen, worden veel kosten bespaard ten opzichte van de conventionele bouwkosten. Wij zijn continu aanwezig op de bouw. Hierdoor garanderen wij efficiëntie en hoge kwaliteit.

  Hansen Wessels architecten
  Boschjesstraat 68
  1541 KL Koog aan de Zaan
  075 – 77 200 99
  06 – 414 222 46
  michiel@hansenarchitect.nl
  www.hansenarchitect.nl

 • STUDIO BLANCA

  Info | Beeld | PDF

  Studio Blanca heeft voor de Zaanse Eilanden vier inspirerende voorbeeldwoningen geschetst.
  Een 5,4 meter brede woning met een berging aan de straatkant, een ruime entree en keuken, een extra hoge woonkamer en veel ruimte op de verdiepingen.

  Een vergelijkbare woning is op een kavel van 9 meter breed gesitueerd. Parkeren naast de woning is nu mogelijk en er is ruimte voor een uitbouw waarmee de woonkamer vergroot kan worden en plaats is voor een berging.

  Op een 10,2 meter brede kavel is een ruimtelijke woning ontworpen met een trap die als een waterval van voor naar achter loopt en de verspringende verdiepingen met elkaar verbindt. Voor een kavel van 6,6 meter breed is een woning ontworpen met een hoge woonkamer, parkeren en een berging op de begane grond. Vanuit de transparante woonkeuken is er ruim zicht op de straat en door de woonkamer heen naar de tuin.

  STUDIO BLANCA
  Nico van Bockhooven
  Karel Doormanlaan 26
  2111XD Aerdenhout
  023-7435285
  06-54378991
  info@blanca.nl
  www.blanca.nl

 • studioDROOMHUIS

  Info | Beeld | PDF

  StudioDROOMHUIS ontwerpt en levert woningen:

  • van een robuuste eenvoud, maar met een eigen signatuur - een tikje romantisch zelfs
  • het logische vervolg op eeuwen Zaanse houtbouw
  • optimale prijs/kwaliteit-verhouding
  • in elk gewenst afwerkingsniveau geleverd
  • verkrijgbaar in basisuitvoering of ontwerp-op-maat

  Nieuwe Houtbouw [TM]:

  • zéér duurzaam in energieverbruik, optioneel energieneutraal
  • behaaglijk en natuurlijk
  • ambachtelijk en tegelijkertijd technologisch hoogstaand: de houtbouw van de toekomst
  • geprefabriceerd, waardoor hoge kwaliteit en korte bouwtijd

  De Zaanse Eilanden:

  • uw eigen huis op uw eigen kavel, vlakbij de wijdse natuur en het drukke stadshart
  • Zaanse architectuur en stedenbouw
  • vrijstaand of geschakeld
  • wonen aan het water
  • kavels in diverse breedtes

  Uw woning:

  • indeling van de plattegronden op maat
  • in Zaans Groen: okergeel, Monetblauw, groengrijs, monumentengroen en meer
  • makelaar, daklijsten naar wens
  • voorzien van alle moderne gemakken

  studioDROOMHUIS.nl
  post@studioDROOMHUIS.nl
  Tel: 06-54383898

 • De Zaanse Hout Academie (ZHA)

  Info | Beeld | PDF

  Het project De Zaanse Eilanden kan een nieuw icoon worden in het centrum van Zaandam. Een woonbuurt met een bijna Zaanse verkaveling van sloten en smalle wegen, met een grote diversiteit in vormgeving van de huizen en een sfeer die de Zaanse identiteit pakt, kortom een buurt die nieuwe Zaanse allure heeft.

  De Zaanse Hout Academie wil graag aan die Zaanse allure bijdragen. Vanuit de kennis van en liefde voor de traditionele Zaanse bouwkarakteristiek willen wij u aanmoedigen gebruik te maken van de typische elementen die een wijk met een herkenbare Zaanse identiteit gaat worden. We zijn geen stedenbouwkundigen en regelgevers en we zijn ook geen bewoners/opdrachtgevers of vormgevers/architecten. Wij willen vanuit onze betrokkenheid bij de Zaanse houtbouw aan u, die wel regel - of opdrachtgevers of architecten zijn, inspiratie meegeven die hopelijk straks in de gebouwen en haar omgeving tot uiting komt.

  Wij hebben een document opgesteld wat ter inspiratie dient bij het ontwerpproces van De Zaanse Eilanden. Het document bevat typische elementen die herkenbaar Zaans zijn, die terug kunnen komen of waarop kan worden gevarieerd. Het document vormt een mooie bijdrage voor het maken van krachtige, comfortabele, typische Zaanse huizen die samen een buurt vormen, die echt in de Zaanstreek past en die het waard is om gezien te worden.

  De Zaanse Hout Academie

 • Ruth Visser Architecten

  Info | Beeld | PDF

  Wij presenteren hier het principe voor het Serre huis en de gebruiksmogelijkheden: geen kant-en-klare oplossing! Dat is niet nodig, want u hebt ook ideeën en wilt meedenken. Vier voordelen van het Zaans Serre huis:

  • het huis bestaat uit twee beuken: u verwarmt niet meer ruimte dan nodig is.
  • de Serre voegt goedkope extra ruimte aan de woning toe.
  • de Serre brengt gratis extra daglicht en zonnewarmte (deze wordt opgeslagen).
  • de voorkamer aan de straat is apart te gebruiken voor wonen of werken.

  Wij zijn een allround bureau met meer dan 20 jaar bouwervaring. Wij kunnen u op verschillende manieren bijstaan: van een kort advies tot een woning op maat.

  Wij combineren uw wensen en ideeën met onze vakkennis en samen bewaken we het budget en de planning. Tevoren maken wij heldere afspraken: de basis voor een goede samenwerking.

  Ruth Visser architecten
  Haparandadam 7 D1
  1013 AK Amsterdam
  buro@ruthvisserarchitecten.nl
  www.ruthvisserarchitecten.nl
  06-21274604

 • Carree Architecten BNA

  Info | Beeld | PDF

  Altijd al uw eigen woning willen bouwen? Op De Zaanse Eilanden ligt deze mogelijkheid binnen handbereik.
  Maar hoe dit aan te pakken? Er komen allerlei ideeën en vragen naar boven borrelen.

  Carree Architecten zet hun ervaring en kennis graag in om dit zoekproces vorm te geven: overzicht geven in de keuzemogelijkheden en behoeden voor de valkuilen. Het bouwen moet een feest zijn. Wij willen deze rol graag vervullen, door:

  • het verbeelden van uw wensen en ideeën in een schetsontwerp;
  • het aandragen van inspirerende mogelijkheden;
  • kennis te delen over regelgeving;
  • te helpen bij het kiezen van aannemers;
  • het bewaken van het evenwicht tussen wensen, kwaliteit, budget en planning.

  Wij doen dit stapsgewijs. Maatwerk toegespitst op uw vraag voor elk budget.

  Carree Architecten BNA
  Musical 23
  1507 TS Zaandam
  075-6125885
  info@carree-architecten.nl
  www.carree-architecten.nl

 • Van der Waals / Zeinstra Architekten

  Info | Beeld | PDF

  Van der Waals / Zeinstra Architekten (Anke Zeinstra en Marian van der Waals) is een bureau dat zich van oudsher heeft gericht op het maken van woningen die mensen op verschillende manieren kunnen bewonen.

  We willen mensen uitdagen om hun eigen manier van wonen te ontwikkelen en daarvoor de ruimtelijke voorwaarden scheppen. In de loop der jaren is ons werkterrein verschoven van projecten met sociale woningbouw, huur- en koop woningen naar individuele woningen. Bij deze individuele projecten zijn de bewoners op verschillende manieren betrokken van:

  • conventioneel opdrachtgeverschap waarbij de architekt alles tekent, de vergunningen aanvraagt en ook de uitvoering regelt tot
  • projecten waarbij de architekt alleen een eerste schets of voorlopig ontwerp maakt en vervolgens de bewoners de realisatie regelen.
  • Of van alles daar tussen in: de architect ontwerpt en tekent t/m de vergunningen, of de architect assisteert bij de aannemers keuze, of..

  We maken de beste plannen wanneer er een wisselwerking tussen architect en opdrachtgever plaats vindt. Graag bieden wij u een vrijblijvend eerste gesprek aan. Kijk voor meer informatie op onze website: www.wzarch.nl.

  Van der Waals/Zeinstra architekten
  Anke Zeinstra en Marian van der Waals
  Tel: 020 5813050 / Mobiel: 06 27 33 46 47
  E-mail: anke@wzarch.nl

 • NAT architecten

  Info | Beeld | PDF

  Betrokken, nuchter en uitzonderlijk.

  NAT architecten, een prettig, gemotiveerd en veelzijdig architectenbureau. Goede architectuur start bij een sterk concept. De ambitie is om innovatieve, originele en onverwachte oplossingen een kans te geven. Het concept ontstaat na een juiste inventarisatie van wensen van de opdrachtgever en de directe omgeving van de woning.

  NAT architecten is zeer betrokken en werkt samen met de opdrachtgever. De schetsontwerpen worden ontwikkeld totdat schoonheid en functionaliteit optimaal is. Het concept van deze fase is een kansrijk ingrediënt voor een blijvende schoonheid. Bij zo'n creatieve zoektocht wordt zowel het exterieur, het interieur en het (stedelijke) landschap meegenomen. Het resultaat is een prachtig geïntegreerd ontwerp.

  NAT architecten heeft veel ervaring met het ontwerpen en het begeleiden van de bouw van villa's. NAT architecten zorgt voor strakke detaillering om het concept te realiseren tot uitzonderlijke ontwerpen die degelijk gebouwd zijn.

  NAT architecten nodigt u uit voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

  NAT architecten
  Kea Boumanstraat 80
  1095 MA Amsterdam
  020-6790750
  www.natarchitecten.nl

 • Nunc Architecten

  Info | Beeld | PDF

  Nunc Architecten maakt dromen waar.

  Als Zaans geworteld bureau herkennen wij direct de glans van de plek. We vertalen je droom graag naar een ontwerp dat misschien je voorstellingsvermogen wel te boven gaat. Door onze kennis van bouwen, producten en procedures wordt de stap van fantasie naar realiteit ineens heel klein.

  Misschien is het goed om ons werk eens te bekijken. Online, maar mocht je in het centrum van Zaandam zijn, bezoek dan even de Vinkenstraat. Daar staat op nummer 46 het door ons ontworpen Fietsenpakhuis; een uitstekend voorbeeld van het nieuwe Zaanse bouwen.

  Ons kantoor in Koog aan de Zaan is prima te bereiken, je bent welkom!

  Nunc Architecten
  Schipperslaan 2
  1541KD Koog aan de Zaan
  075-6162421
  www.nunc.nl
  info@nunc.nl

 • JOP design en WORK THAT! Bouwadvies

  Uw Zaanse droomhuis aan het water...

  Wij vertalen uw woonwensen naar uw Zaanse droomhuis aan het water. Van klein tot groot, van traditioneel tot modern, van casco tot luxe afwerking: alle varianten zijn mogelijk. Klant is koning! Er kan al een woning gerealiseerd worden vanaf € 115.000,-.

  Wij zijn Robert Schoutsen (architect) en Paul Hageman (projectmanager en directievoerder) en werken samen aan projecten onder de naam JOP design en WORK THAT! bouwadvies. Het voordeel van deze samenwerking is dat wij onze kennis en kunde bundelen en een uitgebreide dienstverlening aanbieden tegen aantrekkelijke tarieven. Bij ons bent u niet alleen verzekerd van een fraai ontwerp, maar ook van een gegarandeerde kostenbeheersing en kwaliteitsborging tijdens de bouw. Wij bieden een compleet pakket van advies- en ontwerpdiensten aan vanaf de eerste schets tot en met de oplevering.

  Wij nodigen u uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  JOP design
  ir. Robert Schoutsen
  06 146 213 71
  www.jopdesign.nl

  WORK THAT! bouwadvies
  Paul Hageman ing.
  06 839 890 34
  www.workthat.nl
  Robijnstraat 52
  1812 RB Alkmaar

 • lab03 domainarchitecture

  Info | Beeld | PDF

  Voor het project De Zaanse Eilanden hebben lab03 uit Westzaan en domainarchitecture hun krachten gebundeld. Niet alleen vanwege onze voorliefde voor hout en ambachtelijk bouwen, maar als netwerkbureau kunnen wij op deze manier uitermate flexibel en efficiënt functioneren. Beide bureaus beschikken over ruime bouwervaring, opgedaan bij gerenommeerde architectenbureaus. Uiteraard zijn wij, naast alle regelgeving en procedures op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van duurzaam bouwen. Een verplichting voor architecten in de 21e eeuw! Wij helpen u graag bij het ontwerpen en begeleiden van de bouw van uw eigen woning.

  Contactgegevens:
  lab03
  Wouter de Haas
  J.J. Allanstraat 251
  1551 RE WESTZAAN
  06 24703797

 • studioTX

  Info | Beeld | PDF

  StudioTX staat voor duurzame, verrassende en aansprekende architectuur die kan meegroeien in onze snelveranderende stedelijke cultuur en die een bijdrage levert aan een ecologisch hoogwaardige en mensvriendelijke omgeving.

  Op maat gemaakte eigentijdse ontwerpen met verwelkomende ruimten en een sterke identiteit.

  Energiebewuste en innovatieve technieken die leiden tot gebouwen die energie geven en daardoor inspireren.

  Met veel aandacht voor opdrachtgevers van ontwerp tot ingebruikname.

  Op eigentijdse maar ook speelse wijze wordt het contrast tussen het natuurlijke en het artificiële ingezet voor een verrassende beelden- en ervaringsrijkdom.

  StudioTX ontwerpt op verschillende schaalniveaus; van woonhuisuitbredingen en ZELFBOUW tot bedrijfsgebouw tot cultureel gebouw.

  Per project wordt vroegtijdig samenwerking gezocht met relevante disciplines op het gebied van kunst, constructie, bouwfysica, engineering, materiaal leveranciers en bouw(kosten) management.

  StudioTX
  Jeroen Tacx
  06-25386383
  jeroentacx@studiotx.nl
  www.studiotx.wordpress.com
  www.studiotx.nl

 • Guido van Overbeek Architekten

  Info | Beeld | PDF

  U bent of wordt opdrachtgever, u bepaalt hoe uw huis gaat worden. Wij zijn ontwerpers en experts die u helpen uw wens zorgeloos en met het grootste plezier waar te maken.

  Onze passie is om het huis heel goed bruikbaar, handig, leuk en vooral ook prachtig te maken. Wij laten in een drietal schetsontwerpen persoonlijke voorkeuren zien: royaal glas in de gevel, een portiek, erker, balkon, glazen gang-waardoor licht in het midden van de woning-, en een plattegrond en constructie die op een elegante wijze niet 2 maar 200 mogelijkheden biedt voor nu en later.

  U heeft ideeën over de sfeer, de stijl en het uiterlijk en een berg praktische eisen en wensen. Wij geloven dat samenwerking, van uw abstracte droom en ons concrete vakmanschap tot het beste huis op maat leidt. Binnen de 'handtekening' van de architect en een gangbaar casco van 6x11meter is al heel veel variatie mogelijk,..... maar.... u heeft 't laatste woord en het wordt wellicht helemaal anders....want er zijn talloze mogelijkheden.

  Ik wens u veel wijsheid en inspiratie en genoegen met het ontwerpen en bouwen van uw nieuwe thuis.

  Guido van Overbeek Architekten
  020-7706039
  06-24852267
  gvoa@gvoa.nl
  www.gvoa.nl

 • Hooyschuur Architecten

  Info | Beeld | PDF

  Uw droomhuis bouwen v.a. 269.000.- v.o.n. inclusief grond.

  Wij hebben een concept ontwikkeld, waarbij nog van alles mogelijk is. Wij nemen u mee in het traject van het realiseren van uw woning, waarbij uiteraard voorop staat dat u bepaald hoe deze er straks uit gaat zien.

  Volg alle ontwikkelingen op onze facebook pagina "Zaanse Eilanden" en raak geïnspireerd.

  Hooyschuur Architecten
  J.C.J. Hooyschuur
  Noordeinde 16
  1521PA Wormerveer
  075-6220441
  www.hooyschuur.nl
  info@hooyschuur.nl

 • Czaar Peterhuisje

  Info | Beeld | PDF

  Een van de leukste en bijzonderste huizen van Nederland is het Czaar Peterhuisje in Zaandam. Het eenvoudige houten huis waarin Czaar Peter in 1697 zeven nachten overnachtte werd behouden, door er een stenen huis omheen te bouwen. Zo blijft het dierbare huisje bewaard en is het nog steeds te bezoeken.

  Misschien heeft u ook iets dat een bijzondere plek in uw leven inneemt. Iets wat u wilt koesteren en dagelijks bij u wilt hebben: uw bibliotheek, een zwembad, uw kunstverzameling, een fitnessruimte of een volière (zie schetsvoorstel). Maar het kan ook iets zijn dat u dagelijks nodig heeft, zoals een dialyseruimte of een oefenruimte voor uw instrument. Misschien wilt u ook een huis, dat gebouwd is rondom die ene speciale ruimte die zo'n essentiële plaats in uw leven inneemt.

  Op een kilometer afstand van het origineel helpen wij u om uw persoonlijke nieuwe versie van het Czaar Peterhuisje te realiseren.

  www.mijnnieuweczaarpeterhuisje.nl

 • Zerodegree Architecture

  Info | Beeld | PDF

  Zerodegree Architecture is het architectenbureau van de Japanse architect Yushi Uehara. Zerodegree staat voor de meridiaan, waar oost en west elkaar ontmoeten. Uehara is al 27 jaar in Nederland gevestigd en realiseerde architectuur voor zeer verschillende opdrachtgevers: hij werkte aan ondermeer particuliere woonhuizen (in Enschede en Almere) tot het Duitse Parlementsgebouw in Berlijn. Zerodegree ontwerpt een plek voor mensen die ruimte voor harmonie en dynamische beleving zoeken.

  Moderniteit is in onze geest, maar niet in een vierkante vorm. Wij denken dat het credo Less is More nog steeds de waarheid van ons leven vertelt. Wat More voor u betekent is de kern van onze nieuwsgierigheid. Wat ons betreft betekent More groei en ontwikkeling. Wij denken dat een eenvoudig gebouw mensen meer kansen biedt om hun eigen droom te laten ontluiken.

  Zerodegree Architecture is bezig met ruimten: van kleding tot stad. Waar de ziel een plek vindt, vinden wij de vorm en constructie. Bezoek onze website; www.zerodegree.com. U kunt ook contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek.

  Architect: Yushi Uehara
  Zerodegree Architecture
  www.zerodegree.com
  origin@zerodegree.com
  Postbus 2146
  1000CC Amsterdam
  06-24284481

  Digitale informatie over ons werk:
  www.facebook.com/zerodegree.architecture

 • DVUA

  Info | Beeld | PDF

  Zaans wonen in De Zaanse Eilanden is meer dan de beleving in de straat. Achter de houten gevels mag Zaans wonen niet bestaan uit betonnen plafonds en plastic deuren maar moet authentieke sfeer uitdragen.

  De Zaanse houtbouw biedt een enorme constructieve en vormgeving vrijheid, veel mogelijkheden om met de traditionele architectuur een 21e eeuws ontwerp te maken. Met veel ervaring in ontwerpen van houtbouw en woningen op maat, beginnen we binnen ons bureau het ontwerpproces als we met u in gesprek raken.

  Samen met u, de opdrachtgevers wordt een studie gemaakt van al uw eisen en woonwensen om die, binnen het beschikbare budget te vertalen naar een huis. Daarom van ons bewust géén uitgewerkte ontwerpen om ruimte te laten voor uw persoonlijke wensen.

  Op een ambachtelijke wijze ontwerpen, passend bij de Zaanse houtbouw.

  Wij gaan graag met u aan het werk.

  DVUA
  Rob de Vries,  Architect Bouwhistoricus Beeldend kunstenaar
  dvua@live.nl
  www.dvua.nl