• Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Realiseer jouw droomhuis

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Alles om de hoek

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Duurzaam zelfbouwen

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Tussen stad en land

Kavelverkoop

Kavelverkoop

De inschrijvingen voor een kavel op Eiland 2 zijn gesloten. 

De kavels zijn in principe verloot onder alle inschrijvers op basis van een ranglijst. Mocht de koper toch afzien van de kavel, dan wijzen we de kavel toe aan de volgende op de ranglijst. Vervolgens doen we een beroep op de reservelijst. De aanmelding voor de reservelijst is inmiddels gesloten.

In 3 fases

De kavels worden in drie fases bebouwd, in een vooraf opgestelde volgorde. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het gebied en de bouwlogistiek. De ruimte op het eiland is beperkt en om de onderlinge overlast zoveel mogelijk te beperken, is het niet mogelijk om het bouwverkeer van alle kavels tegelijk op het eiland toe te laten. De tijd tussen de drie bouwfases is circa 3 maanden. Bekijk hier het overzicht van de verschillende fases.

Documentatie

Hieronder vind je de belangrijkste documentatie die jou helpen in het maken van een keuze: 

verkoop

Prijs

De prijs per vierkante meter voor een kavel op het tweede eiland wordt bepaald door de ligging van de kavel en de oriëntatie. Tussen de kavels aan de oost- en westkant en tussen de hoek- en tussenkavels is een differentiatie aangebracht. De prijs voor een kavel aan de oostkant ligt op € 750 per m2. De prijs voor een kavel aan de westkant ligt op € 800 per m2. De hoekkavels liggen tussen de € 800 en € 850 per m2 en zijn afhankelijk van de ligging. Bekijk hier het kaveloverzicht.

Reken­voorbeeld

Om een indicatie te geven van het budget wat je nodig hebt om een huis op Eiland 2 te realiseren, hebben we een aantal indicatieve rekenvoorbeelden opgesteld. De rekenvoorbeelden gaan uit van geschatte stichtingskosten van ca. €1.650,- per m2 woning. De stichtingskosten zijn opgebouwd uit de bouwkosten plus bijkomende kosten, zoals voor de architect, vergunningen, enz. In de stichtingskosten zijn we bovendien uitgegaan van de extra duurzaamheids- maatregelen die nodig zijn om een EPC = 0 te behalen.

Download hier de indicatieve rekenvoorbeelden voor Eiland 2.