De artikelen op deze website zijn ‘gearchiveerd’. Deze zijn mogelijk niet meer up-to-date en worden ook niet meer inhoudelijk onderhouden.

Locatie

Locatie

De Zaanse Eilanden

De Zaanse Eilanden liggen in het gebied Zaans Hout, aan de westkant van station Zaandam en op steenworp afstand van het stadshart. Tussen nu en 2018 verandert dit gebied van een kantorenpark in een groene typisch Zaanse stadsbuurt. Een levendig wijkje met ongeveer 800 woningen en in het hart een groene heuvel waar je kunt wandelen, spelen en die een fantastisch uitzicht biedt over alle vier de windstreken.

Bereikbaarheid

Met de bereikbaarheid zit het wel goed. De Zaanse Eilanden zijn goed te bereiken met de auto. Het station van Zaandam ligt letterlijk om de hoek. Vanaf daar ben je in minder dan een kwartier in Amsterdam, de trein rijdt elke 8 minuten. De hoofdstad en Schiphol liggen erg dichtbij.

MAAK.Zaanstad

Het centrum van Zaandam heeft een spectaculaire gedaanteverandering ondergaan. Nieuwe winkels, woningen en horecagelegenheden. Een bioscoop met zes zalen. Een opvallend stadhuis en een spraakmakend hotel. Een compleet opgeknapte openbare ruimte, met als bekroning een nieuwe gracht. De Zaanse Eilanden is onderdeel van het centrum van MAAK.Zaanstad (voorheen Inverdan). Met dit programma wil de gemeente het centrum van Zaanstad levendiger, veiliger en beter bereikbaar maken. Meer informatie op maakcentrum.zaanstad.nl.

Sfeerbeeld
Sfeerbeeld Recreatie in Zaanstreek

Wonen in de Zaanstreek

In de Zaanstreek is het goed wonen, werken en leven. Je krijgt hier niet alleen meer huis voor je geld. Je woont ook nog eens in een streek rijk aan historie, karakter, water en natuur. De Zaanstreek heeft het!