• Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Realiseer jouw droomhuis

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Alles om de hoek

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Duurzaam zelfbouwen

 • Zelfbouwkavels in hartje Zaandam

  Tussen stad en land

Locatie

Locatie

De Zaanse Eilanden

De Zaanse Eilanden liggen in het gebied Zaans Hout, aan de westkant van station Zaandam en op steenworp afstand van het stadshart. Tussen nu en 2018 verandert dit gebied van een kantorenpark in een groene typisch Zaanse stadsbuurt. Een levendig wijkje met ongeveer 800 woningen en in het hart een groene heuvel waar je kunt wandelen, spelen en die een fantastisch uitzicht biedt over alle vier de windstreken.

De gemeente legt drie eilanden aan, waarvan twee eilanden worden uitgegeven voor zelfbouw. Op het derde eiland wordt het project Voor de Wind gerealiseerd.

Bereikbaarheid

Met de bereikbaarheid zit het wel goed. De Zaanse Eilanden zijn goed te bereiken met de auto. Het station van Zaandam ligt letterlijk om de hoek. Vanaf daar ben je in minder dan een kwartier in Amsterdam, de trein rijdt elke 8 minuten. De hoofdstad en Schiphol liggen erg dichtbij.

Inverdan

Het centrum van Zaandam heeft in korte tijd een spectaculaire gedaanteverandering ondergaan. Nieuwe winkels, woningen en horecagelegenheden. Een bioscoop met zes zalen. Een opvallend stadhuis en een spraakmakend hotel. Een compleet opgeknapte openbare ruimte, met als bekroning een nieuwe gracht. De Zaanse Eilanden liggen in het Inverdan gebied. De gemeente wil met Inverdan Zaanstad op de kaart zetten en verborgen kwaliteiten van de stad zichtbaar maken. In de architectuur van de nieuwe gebouwen is weer heel bewust gezocht naar een eigen Zaanse identiteit. Meer over Inverdan weten: klik hier.

Locatie
Locatie

Wonen in de Zaanstreek

In de Zaanstreek is het goed wonen, werken en leven. Je krijgt hier niet alleen meer huis voor je geld. Je woont ook nog eens in een streek rijk aan historie, karakter, water en natuur. De Zaanstreek heeft het!