De artikelen op deze website zijn ‘gearchiveerd’. Deze zijn mogelijk niet meer up-to-date en worden ook niet meer inhoudelijk onderhouden.

Zelfbouwen

Zelfbouwen

Wonen in een huis dat helemaal naar eigen wens is ontworpen. Bij De Zaanse Eilanden is het mogelijk. Bij zelfbouw ben jij de opdrachtgever en heb je alle vrijheid om, binnen gestelde randvoorwaarden, jouw eigen woning te realiseren. Je bepaalt zelf de grootte van de woning, hoe de voorgevel eruitziet, waar de keuken komt. Zelfbouw is leuk en uitdagend, maar het vergt wel de nodige tijd. En op momenten kan het knap ingewikkeld zijn, dus laat je daarin goed adviseren en ondersteunen.

Still van video
Still van video
Still van video

Handboek zelfbouwen

Het zelf ontwerpen en/of bouwen van je eigen droom huis is een unieke en uitdagende kans. Stuur een mail naar info@dezaanseeilanden om het handboek zelfbouwen te ontvangen.

Architectuur

Je bouwt een Zaans huis. Het bekende archetype – met zijn witte lijstenwerk en typische uitbreidingen – vormt de inspiratiebron. Het is een huis met een pannenkap en in de kleuren van de Zaanse kleurenwaaiers. Alle voorschriften die gelden voor de ontwerpen staan op een rij in het kavelpaspoort, dat binnenkort op deze website beschikbaar is.

Stuur een mail naar info@dezaanseeilanden om de Zaanse kleurenwaaier te ontvangen.

Inspiratie

Architecten uit Zaanstad en omgeving zijn vrijblijvend gevraagd een schetsontwerp te maken voor een kavel op De Zaanse Eilanden. Deze ontwerpen vormen inspiratie voor de zelfbouwers. Je krijgt een gevoel wat er mogelijk is en wat de sfeer hier straks kan worden. Stuur een mail naar info@dezaanseeilanden.nl om de schetsontwerpen te ontvangen.

Zelfbouwen

19 bouwkavels

De gemeente Zaanstad verkoopt op Eiland 2 in totaal 19 kavels aan zelfbouwers. Samen maken de nieuwe bewoners een stukje Zaanse polder tot een fijne plek om te wonen. Een sfeervol buurtje met een eigentijds Zaans gevoel. Je woont omringd door water in een huis dat je zelf bouwt of laat bouwen. Die keus is aan jou!

Op de 19 kavels kunnen vrijstaande, twee-onder-een-kap en geschakelde woningen worden gebouwd, variërend in kaveloppervlakte en bebouwingscontour. Op de koppen van het eiland komen ruime hoekkavels met de mogelijkheid om een bijzondere vrijstaande woning te bouwen. Alle kavels bieden de mogelijkheid van een eigen aanlegsteiger!

De kavels zijn 24 meter diep en variëren van 144 tot 464 m2. Anders dan op het eerste eiland is de verkaveling op het tweede eiland voorafgaand vastgesteld. Er is dus geen sprake meer van variërende kavelbreedtes. 

In 3 fases

De kavels worden in drie fases bebouwd, in een vooraf opgestelde volgorde. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het gebied en de bouwlogistiek. De ruimte op het eiland is beperkt en om de onderlinge overlast zoveel mogelijk te beperken, is het niet mogelijk om het bouwverkeer van alle kavels tegelijk op het eiland toe te laten. 

Kavelpaspoort en beeldkwaliteitsplan

De spelregels voor het bebouwen van een kavel zijn vastgelegd in een zogenaamd kavelpaspoort. Het kavelpaspoort voor Eiland 2 is gebaseerd op het eerdere kavelpaspoort van Eiland 1 en aangepast waar nodig.